ملاحظاتی در تصحیح مخطوطات کهن قرآنی برمبنای شیوه کارل لاخمان در تصحیح متون
author
Abstract:
فهم دقیق اصطلاحات مربوط به شیوههای توسعه یافته در غرب جهت تصحیح متون میتواند در رویکرد محققان نسبت به تصحیح متن نسخههای خطی قرآن بسیار مؤثر باشد و مانع از بدفهمیهای احتمالی و در پی آن نتایج نادرست در تحقیقات تخصصی این حوزه شود. این مقاله با تکیه بر روش لاخمان به بیان اصطلاحات مربوط به این شیوه در حوزه مطالعه دستنویسهای کهن قرآنی میپردازد و میکوشد نشان دهد که درمرحله نخست از این روش یعنی گردآوری و طبقهبندی شواهد باقی مانده، ارائه مصادیق دقیق ایناصطلاحاتتا چه اندازه میتواند در تعیین وزنِ هر نسخه در فرآیند تصحیح و شکلگیری شجرهنسبِدستنویسهای کهنِ به جامانده از قرآن مؤثر باشد. همچنین نوشتارحاضر درمرحله تصحیح و گزینش در روش لاخمان نیز برآن است که امکان تطبیق هریک از اصول آن در خصوص نُسخ قرآنیرا بررسی کردهو نیز ثمره بنانهادن سازواره انتقادی از متن دستنویسهای کهن قرآنرا تبیین کند.
similar resources
نگاهی به تصحیح متون در دوره قاجار
در این مقاله ابتداکلیاتی درباره روش تصحیح متون در دوره قاجار ذکر شده، سپس تعدادی از مهمترین متون چاپ شده در این دوران معرفی و بررسی شده اند. هدف این مقاله نشان دادن اولین نمونه های تصحیح متون در ایران است.
full textتصحیح متون از منظر اطّلاعشناسی
اطّلاعشناسی دانشی نوپاست در حوزۀ علم اطّلاعات و دانششناسی (کتابداری و اطّلاعرسانی سابق) از یک سو، و فلسفۀ اطّلاعات از سوی دیگر. روش آن، با عنوان روش تحلیل اطّلاعشناختی (رتا)، شامل مجموعه عملیاتی است در شش مرحله که میکوشد تا وضع کلّی فضای یک شیء یا پدیده را از حیث اطّلاعمندی مشخص سازد. این روش ظرفیتها و قابلیتهایی دارد که در حوزههای مختلف دانش و از طریق مطالعات میانرشتهای نمایان میشوند و تص...
full textMy Resources
Journal title
volume 15 issue 1(پیاپی 29 بهار و تابستان 1398)
pages 205- 228
publication date 2019-08-23
By following a journal you will be notified via email when a new issue of this journal is published.
Keywords
Hosted on Doprax cloud platform doprax.com
copyright © 2015-2023